FEELLIFE

METHODES

Bewustwording en focusing

Bewustzijn is het belangrijkste aspect van holistische gezondheid en massage. Een meditatieve oefening helpt om het contact met jezelf bewuster te ervaren en om druk, spanning en pijn te lokaliseren. Ook helpt het om de plekken in en om ons lichaam te ontdekken waar weinig bewustzijn is. Focusing is een manier om met een open houding naar een onbestemd gevoel in je lijf te kijken. Zo kun je dit gevoel onderzoeken, iets oplossen of helder krijgen, besluiten nemen of je creativiteit aanboren.

Ademondersteuning

Zuurstof is de basis van waaruit het lijf gevoed wordt. Een goede ademhaling is dan ook helpend om het lijf gezond te houden. Niet alleen het lijf, maar ook de geest kan zuurstof nodig hebben. Adem geeft letterlijk lucht en zuiverheid. Ervaar wat ademondersteuning voor je kan doen.

Klassieke massage

Aanraken is een eerste levensbehoefte van de mens. De klassieke massage richt zich op de spieren in ons lijf. Diepe spiergrepen kunnen afgewisseld worden met lange strijkingen. De spieren worden in hun spanning gevoeld en de bloedsomloop wordt gestimuleerd, waardoor blokkades verholpen kunnen worden. Bindweefselmassage richt zich op de diepere huidlagen in verbinding met de zenuwen en organen. Door zenuwwerking worden huid, organen en spiergroepen gestimuleerd. Zo kan een pijnlijk of gespannen gebied dieper onderzocht worden.

Energetische massage

Het lichaam is een dynamisch energiesysteem wat direct verbonden is met zijn omgeving. Energie moet blijven stromen om evenwicht te behouden. Wanneer er geen evenwicht of een blokkade van de levensenergie is kan er ziekte ontstaan. Deze vorm van massage richt zich op de energiebanen, meridianen en chakra’s in en om het lijf. Door deze energie te onderzoeken en te stimuleren kan ze weer geactiveerd worden.

Holistic pulsing

Holistic pulsing is een zachte ritmische aanraking van het lichaam waarbij direct huidcontact niet nodig is. Het is een therapievorm met grote dieptewerking. De behandeling werkt rechtstreeks in op blokkades in het lichaam. Het kan worden ingezet als diagnosemiddel om blokkades op te sporen en te duiden. Ook  ondersteunt het herstel bij emotionele trauma’s, chronische depressie en paniekaanvallen. Het bevordert het zelf genezend vermogen en versterkt de eigen kracht.

Hand en voetreflexologie

Handen en voeten weerspiegelen de algehele gezondheid van het hele lichaam. Zenuwuitlopers vanuit het centrum van het lijf komen uit in handen en voeten. Ook de energiebanen komen op handen en voeten bijeen vanuit het gehele lichaam. Als het lichaam door wat voor reden dan ook niet aangeraakt kan worden is voet- of handreflexologie een helpende manier om het algehele gestel in gezondheid te onderzoeken, te ondersteunen en te bevorderen.